Sunday, October 31, 2010

sunday,31 october 2010,10.19 p.m

i'm going crazy,
holding back,
all the words that i can't say
pretending like i don't even care

p/s:how are you?

Saturday, October 30, 2010

angels cry

I shouldn't have walked away
I would've stayed if you said
We could have made everything OK
But we just
Threw the blame back and forth
We treated love like a sport
The final blow hit so low
I'm still on the ground

I couldn't have prepared myself for this fall
Shattered in pieces curled on the floor
Super natural love conquers all
'Member we used to touch the sky

And lightning don't strike
The same place twice
When you and I said goodbye
I felt the angels cry
True love’s a gift
We let it drift
In a storm
Every night
I feel the angels cry

C'mon babe can our love be revived
Bring it back and we gon' make it right
I'm on the edge just tryin' to survive
As the angels cry

I thought we'd be forever & always
You were serenity,
You took away the bad days
Didnt always treat you right
But it was ok,
I do somethin stupid

And u will still stay with me
But u can only go for so long
Doin the one you claim to love wrong
Before to much is enough
You look up and find your love gone and

We were so good together
How come we could not weather
This storm and just do better
Why did we say good bye
Cause lighting don't strike
The same place twice
When you and i said good bye
I felt the angels cry

True love is a gift
We let it drift
In a storm
Now every night i hear the angels cry
True love is a gift

C'mon babe can our love be revived
Bring it back and we gon' make it right
I'm on the edge just tryin' to survive
As the angels cry
Baby I miss you
Know that i love you


p/s:can't i just stay by your side?

Thursday, October 28, 2010

i cut my finger today

i sprained my ankle

but it doesn't hurt

as much as my heart


and i found this somewhere


@-----}------


Kecantikan seorang lelaki bukan kepada rupa fizikal tetapi pada murni rohani. Lelaki yang cantik adalah:-

1) Lelaki yang mampu mengalirkan air mata untuk ingatan.

2) Lelaki yang sedia menerima segala teguran.

3) Lelaki yang memberi madu, setelah menerima racun.

4) Lelaki yang tenang dan lapang dada.

5) Lelaki yang sentiasa berbaik sangka.

6) Lelaki yang tak pernah putus asa.

Kecantikan lelaki berdiri di atas kemuliaan hati. Seluruh kecantikan yang ada pada Nabi Muhammad adalah kecantikan yang sempurna seorang lelaki…

Kegagahan seorang wanita bukan kepada pejal otot badan, tetapi pada kekuatan perasaan. Perempuan yang gagah adalah:-

1) Perempuan yang tahan menerima sebuah kehilangan.

2) Perempuan yang tidak takut pada kemiskinan.

3) Perempuan yang tabah menanggung kerinduan setelah ditinggalkan.

4) Perempuan yang tidak meminta-minta agar di penuhi segala keinginan.

Kegagahan perempuan berdiri di atas teguh iman. Seluruh kegagahan yang ada pada Khadijah adalah kegagahan sempurna bagi seorang perempuan.

Sabda Rasulullah SAW:

“Sebarkanlah ajaranku walaupun satu ayat ”

Surah Al-Ahzab : Ayat 71

“Nescaya Allah memperbaiki bagimu amalan-amalanmu dan mengampuni bagimu dosa-dosamu. Dan barangsiapa mentaati Allah dan Rasul-Nya, maka sesungguhnya ia telah mendapat kemenangan yang besar.”


@------}-----


when you're trying to be pretty,should i become tougher as time goes by.

i really need an answer ya Allah.


p/s:i wish we can press ctrl+z,well at least ctrl+n in our life.but we're human.

Tuesday, October 26, 2010

tuesday,26 october 2010,11:24 p.m

i wake up early in the morning,as tears are crawling down my cheeks.
i look into a mirror,i try to fake a smile,but the only thing that appeared,are tears from my eyes.
i good thing lab finish at 6p.m today,i stay at school till 9 p.m.
when no one waiting at home,there's no use to come home early.

i try to talk,but there's no voice come out
there's no one to hear.

so just let the song tell you what inside.













p/s:please be happier than the time we laugh together.

Monday, October 25, 2010

monday,25 oct 2010,10:49 p.m


heyya~
like i said semalam..punyalah byk kan to do list nak buat hari ni...nasib baiklah 90% drpd list habis buat dah.
pagi2 dpt pergi jogging....tp dah tak jumpa pulak kucing yg selalu main2 kat tepi sungai tu...mane ek die pergi...
then lepas jogging rehat2 baring..
i dont know why bile tgk kat cermin,mata bengkak semacam..
bukan sebab tak tdo kann~
oh agaknya mungkin kot2 ade semut gigit mata ke kan heh..dah la mmg sepet bertambah sepet...
pkol 930 da siap2 mandi....byk sgt benda nak kena buat hari ni..tak sempat pikir benda lain...
then time mandi,maybe i brushed my teeth kuat sgt ke hape kan smpi nak termuntah,then my eyes turn red.i dont know what is that,tears,or else.
nama je mandi 930,kau melamun2 siap2..1030 jugak baru kuar rumah..

maaflah..ini lah muka org baru mandi,tanpa mekap,bermata sembab.mmg tak lawa i know haha


dan seperti yg telah dijangkakan oleh cik tenki youho a.k.a weather forcast..hari ni mmg hujan lah kan...nasib baik mula2 tak lebat,tp bile dah smpi bus stop start lebat dah.payung takde mmg besla main hujan...
haih nak kena beli basikal baru..basikal lama pencurik da curik tapi takpe la kira halal,bagus jugak die curik basikal tu haha
look at me
no bicycle,no umbrella,no friend...pathetic kan?yah i know
but oh lets not talk about how pathetic i am...i know me myself better then others...haha
tgh jalan2 dalam hujan terserempak pulak ngan mamu..
siapa mamu?haaaa...
jeng jeng jeng...
haha...striker kumamoto uiceh mentang2 baru lagi menang futsal kyushu haha...
baru balik klinik katanya..nasib baik lah tgn tu tak patah ke kecederaan dalaman ke..
tp still doc suh buat pemeriksaan lanjut kan...
hopefully takde pe lah...

lambat pulak bas dtg cih...org dah tercegat dr pkol 1040..
bas shud be arrived dalam pkol 1101,tapi tak sampai2 pooonnn...hujan lebat plak tu,bes btul...
nasib lah ade ipod kan...
tapi..ipod yg play lagu sedih+hujan+masalah hati...mmg satu kombo tak bagus...
mendung lagi langit hari ni rupanya*sambil mendongak pandang langit*...
n yay jugak~dapat makan udon...hee
udon ni berhantu seyh...
murah kot...udon mangkuk kecik(kalau kebulur amik r sederhana kn)+tako ten*eh yeke ini nama die?sotong goreng tepung r sng crita* cuma 242 yen..
tak ke heaven?
oh please tolong bukak satu kedai depan rumah saya,hari2 saya pergi makan kedai tu..
dah lah sekarang kelas pack,nak masak pon malas,nak makan pon malas,sume nye lah malas...

masalahnye,kenapa kena menung dekat kedai udon?
tak patot2...

so blah cepat2 dr kedai udon..harus byr bil!kalau tak internet kena potong matila...
dah la kau takde kawan,kau tggl sorg2,internet takde?sungguh 'indah' dunia heh..
n i bought the conditioner yay!
so hari ni lebih bes basuh rambut hihi...
tapikan,rambut mcm gugur lagi byk bila pakai conditioner..kenape hah?pelik2...
tak kira nak pakai jugak~:P

n dah beli basikal baru jugaaakkk~whoot2~basikal pink lagii..
haha amalia=pink..
boleh jugak diterima pakai equation tu..heh
takde la tak de kaler menarik dah...ade creame,oren*oren?* ngan hitam..kan lg lawa pink.. biarlah~suka hati la nak beli kaler pe heh..
mana gbr basikal?
ade tu ha dlm hp..malas la nak crik card reader...tayah tunjuk pon takpe kan?bukan basikal mahal sampai 10man pon..
gila la ade basikal mahal sampai 10man lebih..baik beli kereta macam tu apara....
ha...situ dah terbang duit 1man 3zen..
fuh hari ni total2 je dekat 3man..ingat kaya lah?
habis tu nak buat camne kan..duit byk2 pon takley bawak mati..
yg mana keperluan,takkan takmo beli,kan3?

then konon2 nak g tgk wayang..tp tgk2 jam,da 1240...wayang pkol 1255...pastu tak solat zohor lagi kan..malas la nak tgk..
sooooo,tak jadila tgk wayang..
n saya takde lah nangis dlm panggung wyg sorg2 hari ni haha

tak tgk wyg..trus gerak pergi pharm fac..wajib print result!
kalau tak puan zaharah potong duit?anda mau?haa..gelabah2...
baik hantar cepat sape yg tak htr lagi..tadi siap htr pakai pos laju punyalah cuak
cis habis 350yen htr surat sekeping je cih2..boleh dpt onigiri 4 ketul kenyang sehari

so habisla perjalanan meredah2 hujan hari ni...dah mmg tatau nak kayuh basikal pakai payung.
ape boleh buat?

lagipon,kalau mata hati basah dgn air mata,basah tempias hujan sikit pon tak rasa,kan?

okay i need to write my report..i have to finish it by myself skrg.
n rumah blm brapa nak kemas lagi
n baju belum habis lipat lagi
n sampah belum habis masukkan dlm plastik nak buang esok.
so how?
haha

doa2 moga esok tak hujan,baik langit atas sana,mahupun langit dlm hati..

p/s:i've try my best to hold my tears,but i failed.they wont stop as this pain is unbearable.

Sunday, October 24, 2010

sunday,24 oct 2010,11:44 pm

heyya..
i guess i cant sleep this night,so i wont force myself to sleep.
i wanna do my laundry,but it says that it'll raining tomorrow.
so jgn basuh baju dulu lah kan?haha
tomorrow i want to buy new bicycle since kak dilla dah mintak balik basikal dia.
should i buy the big one like basikal atok2,or the cute one mcm basikal b4 ni yg dah kena curik?haha..
tggulah esok tgk basikal yg macam mana yg murah.
esok nak makan udon lagi boleh?
esok nak tgk wayang jugak,kimi ni todoke..oh mcm sedih je wayang tu..amalia sila jgn nangis dlm panggung wayang sorg2 haha
byknye nak buat esok...
bes jugak cuti 3 hari ni..
esok nak check result n kena htr kat puan zaharah..kang tak pasal2 die potong duit bulan2 haha
lagi...esok nak buat apa lagi?
oh,esok pagi rasa nak jogging..haha..boleh kan2...tolong joging balik amalia,anda gemok!
lagi.....esok nak buat ape lagi...
oh,rasa mcm nak beli video camera...any suggestion?yg affordable n lawa quality...tapi tgklah dulu kan kadar kewangan mcm mana...tak urgent pon kan video cam hehe..
then malam ni nak tulis report sikit2..oh kalau sekali harung nak buat sehari boleh mati wooo...
today i washed my hair twice..haha
selalunya basuh dua hari sekali je...
suka perasaan lepas basuh rambut,rasa segar..
so i guess tak payah la nak catu2 syampu jimat tanak basuh selalu sebab tanak beli syampu selalu kan?hehe..
then should i buy conditioner jugak?hurm2..
boleh2 beli esok...
eh sume nak beli..mentang2 duit masuk...

ape lagi nak buat esok...?
itu jelah kot..n sekarang harus kemas rumah...rumah bersepah mcm hape je kan...
kemas2...
then do you report...
please don't rain heavily tomorrow..or else i cant do anything...

p/s:it's tougher than i thougt...but im gonna be okay...

Thursday, October 21, 2010

i always wonder,what does it feels to crying on your own mom's lap,as i never know how to do that...

i'll shed my own tears,quietly.

Tuesday, October 19, 2010

sometimes

i promised to myself not to write any sentimental things here,but isn't promises are meant to be broken?

well actually,most of the times...rasa rendah diri bila

*kena buat kerja grouping n ends up like,im not giving any help pon because of the language barrier
*kena present,lagi skali,macam tak membantu pon
*bile tgk result,org dapat A+ n for me,cuka takat pass je.well sebenarnya kena syukurlah pass,tapi still...
*bila buat something cthnya experiment,kadang2 byk tak paham dr paham
*bila tgk org lawa n kurus.
*bila tgk org gembira.yes im happy,tapi deep inside,there's something that i cant describe it with words.
*bila kena buat kerja skolah n taktau mcm mana nak buat.
*bila tgk org lain bersama rakan2.yeah,i do have friends,but they're far away from me.tapi syukur dorg selalu ada utk saya
*bila kelas satu ape pon tak paham.

yes i know i should be proud of myself sebab tak semua org dapat peluang utk berada di tempat saya skrg.
sometimes i wish i wasn't here,but i know,there's no turning back.
i should find ways to improve my skills and so on.tapi sebab saya cuma manusia biasa,yg ada rase kecewa,penat,sedih dll.

for this time only,can i just sit, and cry?

Tuesday, October 12, 2010

fun facts about me.

*suka hatila nak rasa fun ke tak,korg tak rase fun,sudah~

1.saye takotkan serangga,cthnya lipas besaaa,kecik xberapa takot,labah2,mentadak mentadu,belalang,pepatung,n even rama2 yg besa pon takot..

2.saye tak reti guna can opener utk buka tin,even yg pusing2 tu pon selalu fail~dan juga tak reti tebuk tudung kicap tanpa lesung batu,eheh

3.selalu tertido dalam kelas,walau kadang2 azam tinggi,tdo cukup.aih~

4.sampai sekarang tak boleh beza,London,England,UK,US,New York,Paris n sewaktu dengannya tu sama ade state,country,ataupon city semata..ahah

5.muka saye kalau tak senyum mmg nampak garang,but the truth is i'm a friendly person..tak percaya,try me then..

6.saye memang suka korean drama n korean songs,tapi takpayahla tny latest2 gosip artis ke hape...mmg tatau..saya cume suka tgk,dgr,n suka bahasanye sahaja....basic2 tu taulah kot.kalau tanya nama sorg2 ahli girls generation or DBSK,mmg tatau.haha

7.suka melawa tapi mmg tak berapa membeli benda mahal,melainkan benda tu mmg sepatutnya mahal cthnya laptop,ipod ect..kalau pakai baju sampai rm1000,ade org seluk tengkuk tgk baju awak pakai jenama apa?tak payahla..

8.tak suka dapat hadiah mahal juga.saye rasa guilty buat org beli benda mahal utk saye.jd kalau nak bg pon,asal lawa n bermakna,pensel tekan pon diterima eheh.

9.saye minum susu botol sampai DARJAH 6.hahahaha.<-----gile tak malu mengaku kat public eheh

10.saye mmg tak makan sayur n buah,sayur paling anti timun,kalau buah,yang berbau2 mcm durian,nangka,cempedak bla3....aih

11.saye pon x makan makanan2 eksotik malaysia.tempoyak,sambal belacan,cencalok,air asam,budu,pekasam,ape lagi..mmg tak terliur..maafla saye bukannya perasan matsaleh,dah xmkn nak buat mcm mana kan?

12.sekarang belajar farmasi,tp sebenarnya dr kecik tak pernah sekalipon saye bercita2nak jd pharmacist..penah nak jd akauntan,arkitek,cikgu,interior designer eheh.

13.sekarang kat rumah ni ade lebih 30 pasang kasut.*gila?*

14.dah lupa beli kali terakhir berat saye sekitar 50 kg.*homaigod~*

15.berat terberat=67kg*lagilah homaigod~ni anak gajah ke anak org?*

16.suka tgk lelaki rambut pjg..eheh..sebenarnya takdela apply utk semua lelaki,tapi kalau they look better rambut pjg,suka lah jugakkan tgk.lagi2 pakai cekak ahaha*senget*

17.saye mmg suka makeup,tp dalam byk2 benda,paling tak berminat dgn lipstick,eyebrow pencil n mascara.lipstick n eyebrow pencil buat saye rase diri sendiri pelik,bibir over kaler drpd hari2 biasa,kening lebih gelap dr biasa,n mascara,leceh nak tggl.my fave,compact powder,eyeliner,lipbalm/lipgloss.itu saje.

18. saye sekarang tggl jepun tapi tak berminat pon dengan manga,anime,drama jpn,lagu jpn.haih macam mana tu?

19.mase skolah rendah dulu selalu rasa senyuman sendiri dlm gbr sgt awkward,jadi slalu camwhore utk praktis senyum mcm mana yg ok,jadi skrg da tak awkward ahaha

20.selalu rasa tak reti order cthnya mcd,kfc,starbucks or ape2 jelah*mcd kfc skrg da reti,yay!*.jd kalau takde org teman yg reti,saye rela tahan tak dapat benda tu

21.oh saya tak pernah lg minum starbucks,sebab tak reti order la!haha

22.saye rasa saye nampak lagi lawa/kool kalau pakai spek nerd wahaha wth statement aku nih?!

23.i can easily cry,cthnya tgk 'bersamamu' kat tv3,so mmg tanak tgk

24.sangat suka kucing~

25.suka warna merah,putih,pink,ungu,hijau emerald.mostly baju mmg byk warna ni

26.saye ade uban 2,3 helai sob3

27.gigi depan saya jarang,n geraham still tak hbs tumbuh lagi 2

28.saye ade tonsillitis sejak kecik(budak nakal suka minum ais makan aiskrim hehe) .sepatutnye kena operate tapi penakut so takmo laa

29.im mixed wakaka kau memang perasan!heh..jawa+minang+acheh but i can speak none of them fluently..jawa tu takat dgr,paham,angguk2 gelak boley laaa

30.saiz kasut saye 8/9/40 utk kasut mesia,25/25.5 kasut jpn..sampan gila kan?hehe

31.i'm not sweet haha...kadang2 saye bermasalah menukar perasaan menjadi ayat,tapi kalau tulis tu,boleh la kot.haha.so i seldomly menjadi kakak/anak yg sweet..rasa awkward n cliche hehe

32.selalu rasa takut n risau dengan hidup n masa depan..well siapa tak rasa mcm tu kan?heh

33.seumur hdp belum pernah pengsan lagi.

34.suka gigit kuku,kadang2 tak sedar sebab terlebih gigit,so berdarah haha tak senonoh

35.jarang sangat dgr lagu english

36.jarang juga dgr lagu yg fast beat..melainkan melody die kena dgn telinga.so kalau browse2 ipod,memang byk lagu emo+slow+ballad je la haha

37.suka nyanyi*tu kire fun fact la jugak kan even xpayah state pon org tau rasanya eheh*

38.saye tak boleh berenang,jadi kalau pergi sungai/laut memang memerlukan pelampung,dah la awak tu berat!!

39.tak boleh kayuh basikal sambil pegang payung ahaha...macam mabuk aku bawak nanti~

40.sangat suka onigiri tuna n sushi unagi..sila google kalau tak kenal mereka,sgt sedaaappp...mkn tu je hari2 pon xpe..hehe

41.selalu bila makan ubat pil,saye minum air dulu baru masukkan ubat dlm mulut.pelikkan?

42.saye tak takot tgk cerita hantu*rasanyalah~*tapi tolongla jgn suh tgk cerita ade cincang2
bunuh2 kejam darah memancut2 gila laaa...loya seyh~

43.berbanding bersila,saye lagi selesa duduk katak*tau tak duduk katak tu mcm mana?*tapi kalau kat rumah org pandai2 r sopan,bersimpuh seyh~eheh..

44.sangat tidak pakar pasal komputer.

45.sangat low self esteem kalau kena present depan org,seriusly tak tipu.sgt senang nervous even cthnya mcm dulu masa sukantara sekolah,ade ke takat nak lontar peluru je,tangan bley sejuk mcm ais sebab nervous.like,wth?!heh

46.kalau kena pilih antara makan n tdo,saye pilih tdo haha.kat skola asrama dulu selalu kena buat pilihan mcm ni~

47.saye tak kisah makan benda sama hari2,contohnya masa kat um dulu,tiap2 petang beli nasik lauk sama je haha.ntah

48.my fave,sambal udang n milo ais.

49.suka baking*masak tak sukaaa*,menjahit,tulis lagu,cerpen,sajak alahai bajet lemah gemalai habis kau.

50.ade lesung pipit dekat pipi kanan sikit haha~

itu je yg terpikir buat masa ni eheee....nanti kalau terpikir lagi...nak tambah la

p/s:kalau org buat anda senyum,balik lab lambat,kena hujan pon tak mengapa,kan?heh

Friday, October 1, 2010