Tuesday, October 12, 2010

fun facts about me.

*suka hatila nak rasa fun ke tak,korg tak rase fun,sudah~

1.saye takotkan serangga,cthnya lipas besaaa,kecik xberapa takot,labah2,mentadak mentadu,belalang,pepatung,n even rama2 yg besa pon takot..

2.saye tak reti guna can opener utk buka tin,even yg pusing2 tu pon selalu fail~dan juga tak reti tebuk tudung kicap tanpa lesung batu,eheh

3.selalu tertido dalam kelas,walau kadang2 azam tinggi,tdo cukup.aih~

4.sampai sekarang tak boleh beza,London,England,UK,US,New York,Paris n sewaktu dengannya tu sama ade state,country,ataupon city semata..ahah

5.muka saye kalau tak senyum mmg nampak garang,but the truth is i'm a friendly person..tak percaya,try me then..

6.saye memang suka korean drama n korean songs,tapi takpayahla tny latest2 gosip artis ke hape...mmg tatau..saya cume suka tgk,dgr,n suka bahasanye sahaja....basic2 tu taulah kot.kalau tanya nama sorg2 ahli girls generation or DBSK,mmg tatau.haha

7.suka melawa tapi mmg tak berapa membeli benda mahal,melainkan benda tu mmg sepatutnya mahal cthnya laptop,ipod ect..kalau pakai baju sampai rm1000,ade org seluk tengkuk tgk baju awak pakai jenama apa?tak payahla..

8.tak suka dapat hadiah mahal juga.saye rasa guilty buat org beli benda mahal utk saye.jd kalau nak bg pon,asal lawa n bermakna,pensel tekan pon diterima eheh.

9.saye minum susu botol sampai DARJAH 6.hahahaha.<-----gile tak malu mengaku kat public eheh

10.saye mmg tak makan sayur n buah,sayur paling anti timun,kalau buah,yang berbau2 mcm durian,nangka,cempedak bla3....aih

11.saye pon x makan makanan2 eksotik malaysia.tempoyak,sambal belacan,cencalok,air asam,budu,pekasam,ape lagi..mmg tak terliur..maafla saye bukannya perasan matsaleh,dah xmkn nak buat mcm mana kan?

12.sekarang belajar farmasi,tp sebenarnya dr kecik tak pernah sekalipon saye bercita2nak jd pharmacist..penah nak jd akauntan,arkitek,cikgu,interior designer eheh.

13.sekarang kat rumah ni ade lebih 30 pasang kasut.*gila?*

14.dah lupa beli kali terakhir berat saye sekitar 50 kg.*homaigod~*

15.berat terberat=67kg*lagilah homaigod~ni anak gajah ke anak org?*

16.suka tgk lelaki rambut pjg..eheh..sebenarnya takdela apply utk semua lelaki,tapi kalau they look better rambut pjg,suka lah jugakkan tgk.lagi2 pakai cekak ahaha*senget*

17.saye mmg suka makeup,tp dalam byk2 benda,paling tak berminat dgn lipstick,eyebrow pencil n mascara.lipstick n eyebrow pencil buat saye rase diri sendiri pelik,bibir over kaler drpd hari2 biasa,kening lebih gelap dr biasa,n mascara,leceh nak tggl.my fave,compact powder,eyeliner,lipbalm/lipgloss.itu saje.

18. saye sekarang tggl jepun tapi tak berminat pon dengan manga,anime,drama jpn,lagu jpn.haih macam mana tu?

19.mase skolah rendah dulu selalu rasa senyuman sendiri dlm gbr sgt awkward,jadi slalu camwhore utk praktis senyum mcm mana yg ok,jadi skrg da tak awkward ahaha

20.selalu rasa tak reti order cthnya mcd,kfc,starbucks or ape2 jelah*mcd kfc skrg da reti,yay!*.jd kalau takde org teman yg reti,saye rela tahan tak dapat benda tu

21.oh saya tak pernah lg minum starbucks,sebab tak reti order la!haha

22.saye rasa saye nampak lagi lawa/kool kalau pakai spek nerd wahaha wth statement aku nih?!

23.i can easily cry,cthnya tgk 'bersamamu' kat tv3,so mmg tanak tgk

24.sangat suka kucing~

25.suka warna merah,putih,pink,ungu,hijau emerald.mostly baju mmg byk warna ni

26.saye ade uban 2,3 helai sob3

27.gigi depan saya jarang,n geraham still tak hbs tumbuh lagi 2

28.saye ade tonsillitis sejak kecik(budak nakal suka minum ais makan aiskrim hehe) .sepatutnye kena operate tapi penakut so takmo laa

29.im mixed wakaka kau memang perasan!heh..jawa+minang+acheh but i can speak none of them fluently..jawa tu takat dgr,paham,angguk2 gelak boley laaa

30.saiz kasut saye 8/9/40 utk kasut mesia,25/25.5 kasut jpn..sampan gila kan?hehe

31.i'm not sweet haha...kadang2 saye bermasalah menukar perasaan menjadi ayat,tapi kalau tulis tu,boleh la kot.haha.so i seldomly menjadi kakak/anak yg sweet..rasa awkward n cliche hehe

32.selalu rasa takut n risau dengan hidup n masa depan..well siapa tak rasa mcm tu kan?heh

33.seumur hdp belum pernah pengsan lagi.

34.suka gigit kuku,kadang2 tak sedar sebab terlebih gigit,so berdarah haha tak senonoh

35.jarang sangat dgr lagu english

36.jarang juga dgr lagu yg fast beat..melainkan melody die kena dgn telinga.so kalau browse2 ipod,memang byk lagu emo+slow+ballad je la haha

37.suka nyanyi*tu kire fun fact la jugak kan even xpayah state pon org tau rasanya eheh*

38.saye tak boleh berenang,jadi kalau pergi sungai/laut memang memerlukan pelampung,dah la awak tu berat!!

39.tak boleh kayuh basikal sambil pegang payung ahaha...macam mabuk aku bawak nanti~

40.sangat suka onigiri tuna n sushi unagi..sila google kalau tak kenal mereka,sgt sedaaappp...mkn tu je hari2 pon xpe..hehe

41.selalu bila makan ubat pil,saye minum air dulu baru masukkan ubat dlm mulut.pelikkan?

42.saye tak takot tgk cerita hantu*rasanyalah~*tapi tolongla jgn suh tgk cerita ade cincang2
bunuh2 kejam darah memancut2 gila laaa...loya seyh~

43.berbanding bersila,saye lagi selesa duduk katak*tau tak duduk katak tu mcm mana?*tapi kalau kat rumah org pandai2 r sopan,bersimpuh seyh~eheh..

44.sangat tidak pakar pasal komputer.

45.sangat low self esteem kalau kena present depan org,seriusly tak tipu.sgt senang nervous even cthnya mcm dulu masa sukantara sekolah,ade ke takat nak lontar peluru je,tangan bley sejuk mcm ais sebab nervous.like,wth?!heh

46.kalau kena pilih antara makan n tdo,saye pilih tdo haha.kat skola asrama dulu selalu kena buat pilihan mcm ni~

47.saye tak kisah makan benda sama hari2,contohnya masa kat um dulu,tiap2 petang beli nasik lauk sama je haha.ntah

48.my fave,sambal udang n milo ais.

49.suka baking*masak tak sukaaa*,menjahit,tulis lagu,cerpen,sajak alahai bajet lemah gemalai habis kau.

50.ade lesung pipit dekat pipi kanan sikit haha~

itu je yg terpikir buat masa ni eheee....nanti kalau terpikir lagi...nak tambah la

p/s:kalau org buat anda senyum,balik lab lambat,kena hujan pon tak mengapa,kan?heh

6 comments:

zedRadzai said...

ooo elele :)

wahana3115803 said...

ape elele haaa?

f.a.f said...

ehehehe.weh pasal korea tu aku sama dgn kau.berenang tu sama

saiz kasut lebih kurang

wahana3115803 said...

eh kite banyak nye sama...haha..

post ni actually inspiration dr post ain amin..hee

f.a.f said...

oh.pasal tipikal tu ke?

wahana3115803 said...

aah..haha..mcm menarik listkan pasal diri sendiri