Thursday, August 4, 2011

a poor little cat.

i do love cats.
harini,ondaway balik rumah dari jogging,
i found a cat on the roadside.
selalunya kucing sini tak peramah,nampak org je terus lari.
mungkin sebab kucing org bela je semua.
tapi kucing tadi lain.
sebab dia comot2,mcm takde org bela,
kurus,
mata pun comot2 ade taik mata.
mungkin sebab tu bila dtg dekat dgn dia,dia tak lari.
i play with her a couple of minutes,
so dia manja2 la,gesel2 kat kaki sume.
tapi sebab dah nak maghrib,
nak bukak puasa so kena balik.
then i need to say goodbye to her.

bila jalan,then toleh belakang,
still lagi nampak dia pandang dgn mata sayu.
no matter how many times i turn back,
she still looking at me.
why do i feel sad about this situation?
rasa mcm nak nangis pun ada.

mungkin sebab i feel like im having the same situation with that cat?
tak lawa,comot2,sorg2,
then when someone come to play with me,
when the time comes,
they need to left me?

mungkin....


p/s:5 hari je lagi..
tolong bersungguh2 even paper repeat berduyun2.
somebody please tell me i can do it?
솔직히 말하면,다,참 힘들다~...
heh...^^

7 comments:

namaakulynn said...

yesss.you can! :)
goodluckkkkk. :)

wahana3115803 said...

namaakulynn:thank you~^^

f.a.f said...

aaaa!kalau aku dah ngis kot dekat situ!lepas tu aku menyesal tak amek kucing tu.tu kes duduk sorang la.

poor amal~kesian kau sensorang tapi i know you r strong :)

ザイダツアズニ said...

salam..
nanti singgah belog saya..
ada entry sal awak..
http://zaidatulaznishamsuddin.blogspot.com/

AQEM said...

mal,ade pehalnye urgent2x ni,aku kat msia smpi 23ogos..papehal email lah..
dinky_dude08@yahoo.com

Cik Penulis said...

Hai, amalia. :D i love the way you sing those songs!

Salam kenal. Keep in touch k.

Cik Penulis said...

Oh, ya. U mane ada comot. Cun je! hehe