Monday, January 30, 2012

Hyeon-Ji & Seok-Yeo

Last Sunday im going out with these beautiful Korean friends of mine,hyeon-ji and seok-yeo

DSC_1534


camera out of focus,menyampah betul-_-''

we're having lunch at spaghetti restaurant,and then went for a nice cafe.

DSC_1550


Korean do like cafe so much haha
Malangnya kat Jepun tak byk cafe mcm korea,bersepah2 cafe,
maka pancit jugakla berjalan carik cafe yg tersembunyik2.
mmg sangat lawa cafe2 mcm tu,bit pricey,
tp the environment sgt special.
patutlah aku tak pernah tringin nak carik cafe mcm ni,
pergi sorg2 rasa loser doh.
takde bf pun paling2 kena ade gf gak la g cafe lawa2 camni heh

kitorg borak2,and they were amazed with how much i love their language.
dorg even ajak pergi rumah dorg kalau dtg korea nanti huaaa sgt7 baik dorg ni
the one that wear the blue shirt,hyeon-ji,asal dr yeosu,
and the other one,seok-yeo asal dr wando.
dua2 from the rural area katanya,
tp tu yg mcm seronok nak explore.
haritu dah pergi seoul kan,teringin nak rasa hidup hari2 dorg yg biasa,
dekat area2 kurang bandar.
really hope that i can go to South Korea this upcoming May insyaAllah. :)

lepastu,tak cukup syarat kalau keluar kat sini tak amik gbr purikura,ala mesin gmbr tu ah.
kat mesia,tak hingin aku nak amik,rm16 buat bazir je.
sini kalau convert mmg same je harga,
tp tak rasa mahal sgt7 lah sbb da tggl sini

purikura with Seok-Yeo n Hyeon-Ji


nampak tak betapa besar penipuan mesin ni?
mata besa,bulat.
kulit flawless.
kalau kau amik gbr semua perempuan,tak ape lagi.
bila amik gbr ade lelaki,hasilnya rasa nak sepak2.
dah mcm hape je-_-''

oh my final exams start from tomorrow.
i dont wanna whine too much this time,
org yg baca blog ni pun bosan baca aku asik mengeluh aje.
buat je lah ape yg termampu.
bak kata francisca peter,aku bertahan sekadar di pinggiran heh

and the other thing,semalam jugak main2 dgn koleksi gbr n cover sendiri.
kalau agak2 aku buat album compilation mcm ni,jual ade org nak beli tak?LOL

AmaliaAlias


actually the idea is untuk nak bg hyeon-ji n seok-yeo
as kenang2an sbb dorg nak balik korea dah,
but then i think,'why not letak kat blog,tgk ape respon org'haha

VAIN,i know.yes im vain.please dont hate me.im doing this just for fun:(
so among the first person that'll receive this for free mestilah the friends and family heh
*padahal gaya mcmlah aku buat smpi 50,60 copy kan*

the list of the songs.cover songs actually,to be exact;
01.반말송 Banmal Song(Jung Yong-Hwa&Seo Joo-Hyeon 정용화&서주현)
02.기도 Pray(Sunny Hill써니힐)
03.그 여자 That Woman(Mi美)
04.그 여자 That Woman(Baek Ji-Yeong백지영)
05.나만 몰랐던 이야기 Story Only I Didn't Know(IU)
06.나쁜 남자 Bad Guy(Joo주)
07.그리워 Because I Miss You(Jung Yong-Hwa정용화)
08.노바디 Nobody-Rainstorm Remix(Wonder Girls원더걸스)
09.병원에 가다 [이별..]Going To Hospital[Break Up](Kang Min-Kyung강민경)
10.비가 오는 날엔 On Rainy Days(BEAST)
11.I'll Be Back-Ballad version(2PM)
12.전쟁이야 It's War-Ballad version(MBLAQ)
13.별처럼 Like a Star(Tae-Yeon태연&The One)feat.ZaidRadzai
14.Timeless(Kim Junsu&Jang Ri-In김준수&장리인)feat.ZaidRadzai
15.Sampai di Sini Saja,여기까지다(Malay version of 오늘 헤어졌어요 We Broke Up Today-Younha윤하 )

So,anybody want it?kekeke

Wish me luck for my finals.Keep me in your
doa,insyaAllah.

p/s:Remy Ishak hensem gila kot smlm OMG.
























fan-girling over abg Remy lah skrg :D
takpe,i ade remy i sendiri hehe

6 comments:

lynnaiza said...

semua cute!pic tu supercuteeee! ;p

me want ur cover!! hihi ^^

anyway,GOODLUCK for ur final exam!

pss,do u have twitter sis?

.Si kEmunCuP. said...

sy nak, bleyh?
siyes.
(penat nk donlod lagu ko dr yutube then nk kne convert la hape la.. )

dak skema said...

good luck final exam..insyaAllah awk boleh jerk wt yg terbaik.. :)

Cik Penulis said...

HAI, dear. I love all ur covers. hehe btw, good luck exam. :)

U cantik dear. Kawan2 u pun sama.

AQEM (MAZA) said...

haaa..aktif lagi ko di alam internet,haha! good luck ye,nak pasarkan kat tmpt aku bleh gak,pos ke jyp lah

AdikBongsuSM said...

Salam
sy pun bru je balik dari Korea
wow, bulan may confirm lagi cantik kat korea
btw, sy ske sgt suara sis